Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 17 de enero de 2010

17 de Gener - L'Acapte

Huí diumenge dia 17 de gener, hem celebrat el dia de l'Acapte i que com el seu nom indica, es el dia destinat a recaptar per totes les cases del poble, els diners necessaris per a poder sufragar les despeses bàsiques de les nostres festes.
Enguany s'ha notat una mica la terrible crisi que estem sofrint al mon senser, però així i tot, hem d'agraïr a tot el poble la seua generositat.
També hem de resaltar la gran llavor feta per les juntes i persones col.laboradores de les distintes filaes, que s'han camejat tots els carrers de Bocairent, personant-se casa per casa i repartint els programetes de mà.
El més bonic per a mí de l'Acapte, es el poder apropar la festa i la música als carrers del nostre volgut barri medieval.
Aquest any, a més de tota la festa relativa al dia de l'Acapte, hem pogut gaudir d'ún acte històric per a les nostres festes i per al nostre poble en general, i es que en aquest any del 150 aniversari de les festes de moros i cristians, hem inaugurat el MONUMENT A LA FESTA, de l'artiste local Antonio Vañó Cabanes, membre de la Filà de Marrocs i de la Junta de Festes, el qual ha viscut huí un dia històric i inoblidable.
Del monument no vaig a dir res, ja que crec que el millor es vorel i ell t'ho diu tot.
L'acte de la inauguració ha estat molt digne i emotiu, amb paraules d'agraiment per part de Vicent Silvestre, President de la Junta de Festes, així com les del artiste i les de l'Alcalde En Josep Vicent Ferre Dominguez.
El Sr. Rector de la Parroquia, N'Àngel Olivares, ha fet la benedicció del monument.
Dia de l'Acapte 2010

14 comentarios:

Anónimo dijo...

Algú sap per que els suavos estan davant dels contrabandistes?

Anónimo dijo...

L´errada és imperdonable, més encara quan en els muntages fotogràfics previs que s´havien fet ja s´havia advertit de l´errada. Si ni la junta de festes sap l´ordre de les filaes, apanyats anem

Mariano-Bocairent dijo...

Ja sé que es una errada, però això de greu, ja no ho tinc tan clar.
M'agradaria que tú no tingueres cap errada en la teua vida, però per a la resta de mortals, estes coses de tenir fallos, es prou normal, i si a més aquesta errada té sol.lució, com la del monument, la cosa queda sols com una anècdota curiosa.

barbafideuera dijo...

Home lo de sol·lució segur!! però a quin preu?? Qui pagarà l'errada??
Una errada greu, clar que si!!per a tanta gent en la Junta de Festes, en la que sols treballen uns pocs i la resta sols està per a la foto.

Anónimo dijo...

Mariano, personalment crec que sí que es una errada greu. Si fem un monument a les festes i no posem bé l´ordre de les filaes... està clar que no s´ha fet amb mala intenció i que es pot solucionar, però en estes coses cal parar molta atenció, que estos monuments no son barats i no podem anar fent "remiendos"

Anónimo dijo...

Dit això, també et dic que a mi el monument m´agrada

Anónimo dijo...

en aquests casos, necessitaríem a un alcoià, perquè digués, tranquils això ho pague jo.

Anónimo dijo...

Clar que si, enterreu-los vius per haver posat els suavos davant dels contrabandistes!!!que blasfemia!!!(ironia)

Anónimo dijo...

pos si vols que agarren el tipex i ho sol·lucionen!! Després de no haver dit res a la gent de qui ho pagaria ara qeu volen que tornem a pagar l'empastrà?? Tot és pagar per
coses i no per altres que si serienj de profit i ben rebudes per la gent festera i no festera, com verbenes per exemple.

Anónimo dijo...

Perdona, no es que han posat els suavos davant dels Contrabandistes, es que han posat als Contrabandistes darrere del suavos, aixó si que ès una blasfemia.

Anónimo dijo...

Ya veremos cuando algún desgraciado de los que tanto están criticando y pensando quien paga, que harán cuando algún amigo, familiar o hasta incluso ellos mismos deterioren el monumento.
Seguro que entonces no pedirán responsabilidades.

Anónimo dijo...

ye tu lo de desgraciat per a tu!!

Anónimo dijo...

Al que diu desgraciat a qui critica lo del monument, Deu no vullga que tingues mai un càrrec de responsabilitat, perquè veien com acceptes les opinions que discrepen de la teua... ni el tio Kiko

Anónimo dijo...

a vore:no es gens greu que sequivoquen a l'hora de fer un momument ja que tot el mon te dret a equivocarse!aixi que el que em pareix mes greu es qe estigueu tirant culpes a qui no les te!el monument es precios i val s'han equivocat pero tambe son persones igual com tots nosaltres i si nosaltres tenim dret a equivocarmos perque ells no?ademes que te solucio aixi que en compte de criticar, dediquem-se a contemplar el monument que es precios!