Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

jueves, 29 de noviembre de 2007

Presentació a Bocairent del llibre “Vivint en la incertesa" de Sandra Obiols i Francés


Divendres, 30/11 Presentació a Bocairent del llibre “Vivint en la incertesa. Els treballadors del sector del tèxtil a l’eix Alcoi-Ontinyent”



L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida , en col.laboració amb l’Ajuntament de Bocairent, té previst presentar el llibre “Vivint en la incertesa . Els treballadors del sector del tèxtil a l’eix Alcoi-Ontinyent” de Sandra Obiol i Francés. L’Acte tindrà lloc el proper divendres 30 de novembre a les 19:30 hores a la sala Joan de Joanes de la Casa de Cultura de Bocairent.

L’autora emmmarca aquest treball en el trasbalsament que va suposar per als sistemes productius tradicionals de les Comarques Centrals Valencianes el tancament, en gener de 2005, del procés de liberalització del comerç internacional dels productes de la indústria tèxtil i la co nfecció. Tanmateix el focus d’interés no són els aspectes econòmics que se’n deriven, sinó els socials, les percepcions que sobre la seua vida tenen els treballadors que es troben immersos en aquest procés. És a dir, de quina manera s’enfronten les persones davant el fet, més o menys probable, de la desocupació i/o la precarietat laboral.

Sandra Obiols i Francés, autora del treball que es publica , és llicendiada en Sociologia per la Universitat Autónoma de Barcelona. Ha participat en diverses recerques en l’àmbit de la Sociologia de la Família i s’ha especialitzat en l’estudi de les famílies monoparentals i de les polítiques familiars, temes sobre els quals ha publicat diversos articles. En l’actualitat és professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València.

El llibre està puplicat per l’IEVA en col.laboració amb altres Instituts comarcals dintre de la Xarxa d’Instituts d’Estudis comarcals de les Comarques Centrals (XIEC).

No hay comentarios: