Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

lunes, 19 de noviembre de 2007

Montaverner, amb Jaume I, al calendari de l’IEVA


Una trentena de persones de distints pobles de la Vall d’Albaida es van aplegar a la Biblioteca Municipal de Montaverner el passat divendres 16 de novembre per a la presentació de l’edició de 2008 del Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia que llança l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida.Després d’unes paraules prèvies de la presidenta de l’IEVA, Maria Josep Garcia, la detallada presentació va córrer a càrrec de Sergi Gómez, un dels artífex de la mampresa.


El Calendari arriba enguany a la seua huitena edició i s’ha convertit en l’obra més esperada de les que publica anualment l’IEVA, pel seu contingut informatiu, sempre atractiu i sovint sorprenent. Enguany, com en les edicions anteriors, ha estat dirigit per l’etnògraf Sergi Gómez i Soler amb la redacció i creació també de Daniel Alfonso i Ximo Urenya. Potser la novetat més cridanera és la nova maquetació, que és obra del prestigiós cartellista i dissenyador bocairentí Vicent Ramon Pascual, i la presència de dibuixos de l’autor ollerià Jordi Albinyana per il·lustrar les receptes que ha preparat Casimir Romero i que recullen menjars propis de les persones nouvingudes d’arreu del món i que ara ens són veïns a la nostra Vall.

A més, s’inclou una sorpresa ben interessant. L’esbós de mapa que el botànic Cavanilles va dibuixar, des del Benicadell estant, el 1793, i que inclou tota la Vall d’Albaida, el Comtat de Cocentaina i les serres de la Marina, i que ha estat cedit a l’IEVA per la Biblioteca del Jardín Botánico de Madrid, i que s’acompanya per un text interpretatiu de Joan F. Mateu, professor de la Universitat de València.Es clou el Calendari 2008 amb un homenatge de l’IEVA per un dels nostres personatges més estimats, el cantant Paco Muñoz, que ha anunciat que es retira dels escenaris durant aquest any que vindrà, un any ben complicat per cert, perquè la Pasqua cau molt prompte i això fa que les dates de moltes festes tapen altres i com que hi ha un dia més... Tot ho trobareu ben pautat i explicat en un calendari renovat estèticament i ampliat en els seus continguts. A partir del divendres 16, l’IEVA el posarà a la disposició de tots els veïns i veïnes de la Vall.

No hay comentarios: