Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 8 de noviembre de 2009

De nou, una Pel.lícula per a Bocairent "EL GRAN VAZQUEZ"

Ha començat el rodatge de la pel•lícula dirigida per Oscar Aibar , El gran Vázquez, basada en la vida del genial dibuixant de còmics Manuel Vázquez creador de personatges dels anys 60 com Anacleto, Les germanes Gilda o la Família Cebolleta i crec que algunes escennes seràn rodades a Bocairent.
La pel•lícula està protagonitzada per Santiago Segura junt amb Mercé Llorens, Álex Angle i Enrique Villén entre altres.
En paraules del director el film conta les aventures reals de Vázquez: "geni indiscutible de la historieta espanyola, Vázquez va dissenyar un estil gràfic que influiria a diverses generacions de dibuixants i va crear tota una galeria de personatges que han passat a formar part de la iconografia popular: Anacleto, Tio Vázquez, Les germanes Gilda, la Família Cebolleta, Angelet… Però sorprenentment, la seua vida ha superat la seua obra en la mítica dels còmics. Eixe Tio Vázquez sempre assetjat pels seus creditors, o el morós incorregible de l'àtic de la Rue 13 del Percebe (que ell també va crear però que va desenrotllar l'arxireeixit Ibañez), estaven inspirades en les seues peripècies, i ajudarien a perpetuar la seua llegenda".
El gran Vázquez, compta amb la col•laboració dels Estudis de Ciutat de la Llum, Generalitat Valenciana, TVE, Canal Plus i TVC.
Ambientada en la Barcelona, anys 60. Vázquez, el millor dibuixant de còmics d'Espanya, disfruta del que vol quan vol, no paga res, esquiva amb enginy als seus creditors, burla i estafa els seus caps i es casa alegrement col•leccionant una família darrere d'una altra. Fins que un gris comptable del seu editorial decidix que ha de passar per la pedra com tot fill de veí. No serà tasca fàcil: per al genial dibuixant, la vida és una festa en què cal colar-se si no t'han invitat.

No hay comentarios: