Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 15 de noviembre de 2009

Exposició ‘La transició a la democràcia’




Bocairent acull desde divendres passat, l’exposició ‘La transició a la democràcia’ de la Universitat d’Alacant.
La mostra commemora el 30é aniversari de les primeres eleccions locals amb informació pròpia
L’Alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i la Vicerectora d’extensió universitària de la UA, Josefina Bueno, inauguraren aquest divendres, 13 de novembre, l’exposició ‘La transició a la democràcia (1974-1982)’ que romandrà oberta a la Sala ‘Joan de Joanes’ fins el dia 22; l’acte també va comptar amb la presència del seu comissari, Josep Bevià. La mostra està organitzada per la Universitat d’Alacant amb el suport de la Regidoria de cultura i servirà per commemorar el 30é aniversari de les primeres eleccions locals.

La col•lecció original s’ha completat amb material propi aportat per persones de la població participants (o dels seus descendents) en aquells comicis de 1979 i aporta un balanç de la legislatura inicial realitzat per Josep Villarrubia, president del Centre d’Estudis Locals i regidor en la mateixa. Així, la proposta ofereix un resum de com va ser aquest període a la província d’Alacant mitjançant fotografies, cartells, adhesius, retalls de premsa i tot tipus de documents que formen part del fons de l’Arxiu de la Democràcia de l’entitat acadèmica.
‘Es tracta’, en paraules de Noèlia Vanyó, ‘de reivindicar un moment fonamental de la nostra Història recent que va permetre que els nostres ajuntaments tornaren a estar regits per gent elegida democràticament’. A més, per a la regidora de cultura, ‘és una forma d’homenatjar tots els nostres antecessors en la corporació municipal i especialment aquells pioners que posaren en marxa el govern més pròxim als ciutadans’

No hay comentarios: