Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 18 de mayo de 2008

INAUGURACIÓ Exposició "La Casa dels nostres Iaios"

El passat Divendres 16 de Maig es va inaugurar amb un gran èxit de participació, l'exposició "La casa dels nostres iaios".
En aquesta exposició, podem vorer com era la vida a les cases del nostre poble a finals del segle XIX i principis del XX.
L'exposició, ens mostra les tres dependències principals de les cases d'eixa època.
L'alcova o dormitori, refugi dels secrets i tresors on podem trobar el palanganer de fusta amb les ampolletes de colònia, la polvorera,... A l'espill, foto del novio o del fill que està al servici militar, baüls de fusta i al centre el llit.
Al menjador trobem una gran taula que era el nucli central de la vida familiar, l'engrunsadora on la iaia feia punt de ganxo i on deixava embadalits els nets amb les històries i contes que els relatava.
La cuina, que era de carbó, i allí s'el.laborava el millor menjar i els millors dolços, i estava plena d'objectes peculiars, com la carnera o la xocolatera, i als calaixos, culleres, forquetes i ganivets, tots marcats amb les inicials familiars.
També podem veure, un recull de fotografies de noces, xiquets, mili i familiars, així com utensilis i elements curiosos com una maquineta d'enrrotllar tabac, costurer de peu, joquets,...
També podem vorer una àmplia exposició d'indumentària de l'època, vestits de bateig, barrets, roba de dona i d'home, roba de llit, manteleries,..., la qual ha estat preparada gràcies a Carme Domenech Boscà.
També vullc donar-li les gràcies a la amiga Adelaida Ferre per haver fet possible la emisió en directe per Canal 9, i com no a l'Ajuntament de Bocairent i a les empreses que ens han patrocinat.
Ara sols falta que la visiteu.
Horaris:
Dies feiners: de 19 a 21 hores.
Dissabtes i Diumenges: de 12 a 14 h. i de 18:30 a 21 hores.
Exposició La casa dels Nostres Iaios 2008

No hay comentarios: