Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

martes, 6 de mayo de 2008

Hola Don Pepito, Hola Don José

La setmana passada un exaltat va agredir a José el metge, i no li dic "don" José, ja que crec que esta persona no es mereix que li parlen de "don".
He cregut necesari parlar d'aquest tema tan indignant,i encara que en l'inici s'aprecia que no m'agrada massa el citat metge, he de dir que no aprove l'ús de la violencia, ni si quiera per a ell.
Jo crec que un percentatge prou el.levat dels pacients de José, han sofrit alguna vegada, les xarrades amb tanta mala pata d'este home, i de segur que molts d'aquestos, han entrat asustats a la consulta o han eixit plorant d'ella.
Jo en el seu dia, vaig presentar una queixa a la Conselleria, pero com que açó no acostuma a fer-ho quasi ningú, em van tractar de queferós.
Així es que vos dic que açí tenim el que es mereixem, i si no ho volem, tindrem que anar plantejant-se les denuncies massives front aquesta persona.
Passa el mateix que amb els vàndals que trenquen tot el que els apeteix durant els caps de setmana, tots sabem qui son, però ningú els denuncia, ni si quiera la policia local.

22 comentarios:

Anónimo dijo...

pense que es un metge com toca,en hi ha de pitjors,la mala foia que pot tindrer es cadascu com se la pille,jo personalment vag a ell,sempre ma tractat molt be,sempre contant algun xiste i jo tambe,lo de pegarli al metge li deuria de caure el pel,si a tu per fer algo mal en la teua feina el pegaren una bofetada que pasaria??els metges es poden engañar??

Anónimo dijo...

Sabem tots que no son formes i que hi ha que dialogar i fins i tot denunciar . Resulta penós el que ha passat però supose, i aquest és el cas, que la impotència i la ràvia de no poder fer res en casos en que veus que un familiar teu està sofrint una greu malaltia, fa que de vegades faces coses que no deuries i més tenint en compte que estem parlant de la salud i de gent que estimes. Aquest metge no pot actuar amb eixa "malafoia" que el caracteritza i xafigar d'aquesta forma a gent indefensa. El visites per que necessites de la seva ajuda i te'n surts amb un problema més: el que tens i el que t'ha provocat.
Mariano, jo et recolze amb tot el que dius.

Anónimo dijo...

Potser no són formes les d'aquest metge, però respecte a les errades, tots som persones i ens equivoquem alguna vegada. He de dir que jo també vaig a ell, i pel meu treball, tracte amb els metges, i vos he de dir que n'hi ha de pitjors, i de moltíssims que ens tracten a la resta dels professionals de la salut com si no fórem res, com si nosaltres no haguerem estudiat i fórem els seus criats.
El que ha fet l'agressor no té nom i, per tant, deuria pagar el que es mereix.
A més, he d'afegir que gràcies a aquest metge, m'auela continua amb nosaltres, i que quan va faltar el meu avi, va fer tot el possible perquè no morira, però degut a les condicions meteorològiques d'aquell dia, l'ambulància no va poder arribar a temps. Així que només em queda dir que...GRÀCIES JOSÉ!!!

Anónimo dijo...

Em sap mal que a tú et tracten mal altres metges. El problema es que este es el nostre, i sembla que es creu un veterinari i no un metge per com tracta a moltissimes persones que van a vore´l.

Com si algú anara en ganes de vore-li el careto.

Anónimo dijo...

a

Anónimo dijo...

Gràcies Mariano, per donar-me aquesta oportunitat de donar la meua versió sobre este home - personatge.
Este home en el seu dia va tindre la sort d'acabar la carrera de medicina i sense gens d'educació se'n va anar a un poblet on ell sabia que després de l'alcalde i les forces vives sempre tindria poder i respecte.
Vaig a contar-vos la meua història que tal volta vos interesse. El meu pare en el seu dia i veient que tots els seus familiars directes com són els pares, germans, tios havien faltat d'un tipus o altre de càncer, un dia es va decidir d'anar a vore a este personatge i sabent que el tractaria fatal, li va comentar el que jo ja vos he dit que tenia antecedents prou evidents de càncer a la seua família i més que res volia rebre un consell o tal volta que li feren alguna prova per si hi havia alguna cosa i per anar descartant. Aquest personatge li va respondre i vos ho podeu creure que si volia li podia fer una prova al nas "que no hi havia res que fer fins que el càncer no es despertara o donara signes de vida" INDIGNANT "veritat" ???
Al mes de setembre vam soterrar al meu pare d'un càncer de bufeta que finalment s'havia estés al fetge.
Jo des d'aquestos fets he anat consultant en professionals i m'han dit que amb una simple analítica de sang es pot detectar qualsevol anomalia que ens diga que alguna cosa no està funcionant del tot bé. Tant difícil era fer-li aquesta prova??
Aquest home ha influït i molt en el fet que els meus germans i jo no tingam al nostre pare; que li quedaven perfectament vint anys de vida, perquè estava fort com un bou.
Ara que fem ????
Podríem recollir firmes, queixes vàries, donar difusió, aquest home - personatge no ens pot tractar d'aquesta manera. Què s'ha pensat???
Que se'n vaja a cuidar animalets "pobrets d'ells", volem professionals i si pot ser abans persones.

Anónimo dijo...

Mariano enorabona per poder expresarse asi en el blog sobre este tema,sempre en educacio per favor,he legit tots els vostres comentaris i en hia de tot,molta gent ha tingut problemes amb ell,jo personalment en mi un 10,com a metge i persona,i no soc res de ell,sols soc un ciudata igual que vosaltres,la veritat es que la gent ara te conta histories de que els ha fet i te quedes flipat,pense jo,tu pots cambiar de metge aixina com aixina??crec que djose es un bon metge,peculiar pero be,hi han moltes aueles que van tots els dies o cuasi tots,eu dic perque la meua va dia si dia no,i es alucinant,pero en 86 anys que te la dona que tenim que fer??

Anónimo dijo...

No és gens ètic que es parle i es pose en dubte la professionalitat d'una persona i a més de forma anònima. Doneu la cara i no critiqueu la tasca mèdica d'aquesta manera tan covard. Açó és impresentable!!!!

Anónimo dijo...

No he acabado ni de leer todas las opiniones, pero x lo q veo todo es largar y largar, aunq eso si ... de forma anónima!!!!!
Sinceramnt no sé ni pq estoy escribiendo este comentario, pq en 35 años solo he ido 2 veces en mi a D.José!!! Ah, y no tuve ningún problema con él, eh?
Pero bueno mi comentario no este caso no es para opinar si D.José es buen médico o no, sino pq veo q desgraciadamnt el despellejar al personal sigue estando a la orden del día y es algo q no soporto!!

Anónimo dijo...

A mi personalment em pareix un gran metge i no he tingut mai cap problema personal. He rebut sempre un gran tracte per la seua part i crec que la seua gran valua professional està fora de dubte.
Està clar que este comentari meu no és objectiu perquè em precie de ser amic personal de Jose però em consta que som majoria la gent que pensa igual que jo.
Una altra cosa és l'agressió patida per ell l'altre dia. Es tracta d'un delicte que mereix ser reprovat, fora de les consideracions personals que tinguem. És el que ens faltava en Bocairent, que no puguem estar segurs ni al Centre de Salut. O les autoritats locals prenen mesures o este poble acabarà convertint-se en el "Far West" americà. Tant em fa que li peguen una pallissa a un professional o que destrossen el mobiliari urbà. Estes mutacions genètiques de persones, amb apariència humana però cervell de caparra estan donant mostres de que no saben conviure en societat i per tant el seu lloc és estar entre reixes!
Jo no soc dels de posar l'altra galta, per tant si les forces de seguretat no estan a l'aguait, jo soc més de l'Antic Testament, "ull per ull, dent per dent" encara que sempre ens queda el consol de que "a quien hierro mata, a hierro muere"!

Anónimo dijo...

La veritat, és que este metge pot ser molt bo com a coneixedor de malalties i el seu tractament, però una part molt important de la seua tasca, primordial, diria jo, é el tracte directe i personal amb les persones.
Per què va decidir fer-se metge si, en ocasions, pareix que odie la raça humana? I més encara, metge de capçalera? Podria haver sigut cirurgià, que no ha de parlar amb el que té adormit a la taula, o forense, que tampoc ho ha de fer amb el cadaver.
Està clar que tots tenim "els nostres dies", però este metge sempre té els seus dies i els seus moments amb certes persones que no li planten cara o li causen respete, com pugues ser les persones majors.
No estic a favor de l'agressió ni molt menys, però molta gent s'ha alegrat que s'hagen "matat" dos pardals d'un tir: per un costat l'agredit que no era precís agredir-lo, però li han pegat un toc d'atenció, i per l'altre costat, el personatge agressor, que tampoc és de molt "agrado" en Bocairent. Possiblement aixina el perdrem una temporadeta de vista, que també serà agraït, que no agredit.
Un sofridor del Jose.

Xavier Pascual i Soler dijo...

Estimats amics, lectors i opinadors:
Jo suscric en part l'escrit de Paco Belda i dic en part perquè a mí no m'uneix una amistat personal, tan sols el víncul de pacient - metge. La veritat és que crec que no devem perdre ni un segon en dedicar-nos a un bloc personal a criticar si un metge té o no vocació, si és o no bon metge o altres valoracions. El que crec que és lamentable és que les discrepàncies amb un professional, en este cas de la medicina, s'intenter solventar a base de bofetades. El la sanitat pública, afortunadament té altres fórmules i altres maneres de posar remei als problemes que hi haja. Si algú reialment veu un problema en un o en altre metge, que es dirigeixca per escrit i a qui corresponga. I per a mí ahí s'acaba el problema. La violència no és mai un remei per a cap "problema".
Així que millor no donar-li més voltes. No?.

Anónimo dijo...

contestan al primer , jo pense que no es el mateix fer una manta que deixar que una persona es morga.
i si algu te que fer una queixa no tens q ferla en sanitat ja que la tapen, un te que ferla a la guadia civil, que ell no la tapen

Anónimo dijo...

Qui utlitza la força perd tota raó.
Don José és un gran professional, no hi ha dubte.

Anónimo dijo...

Cuando una persona va a consulta espera un buen trato y una buena educación de la cual este personaje carece.Si uno tiene una crisis respiratoria delante de sus narices y este se dedica a mirar su mesa normal que despues se le pidan explicaciones.Y si encima te tratan mal como un delincuente pues te ganas una bofetada.No estoy a favor de la violencia pero con este personaje las palabras no valen.Y como dice su amigo ojo por ojo y diente por diente, y si quien a hierro mata a hierro muere,el no debe de tener la conciencia muy tranquila.

Anónimo dijo...

Soc pacient de don José com a metge no tinc res que dir d'ell, però no te gens d'educació, pense que en una faena que estàs de cara a la gent i més que està malalta podria tindre un poc més de respete, jo me n'he anat més d'una vegada plorant a casa, en eixos casos tu has de ser més xulo que ell, si veu que t'asustes, ell encara es creix més, i pense que deuriem de denunciar si en algun cas ens han tratat mal, cosa que no fem casi ningú, tot per por,
no dic que estiga be el que li ha passat, però més d'una vegada s'ho mereixia.

Anónimo dijo...

Segurament tu eres pacifiste i beatet. Ningu de vosltres justifica la violencia , pero sempre dieu "pero". Quina hipocresia. Probablement vosaltres als vostres treballs, si que es que teniu, sempre sou respectuosos, encara que vos estiguen donant la vara en coses que no venen al cas de la visita al metge. Es probable que a vosaltres si que vos faja falta un repasset, mes que res per curar la citada hipocersia.
PD. Quant una persona te por per la seua vida i veu que el seu metge no li vol fer un analisi, se'n va a ferselo pel seu compte pero pagant, aixi que el buscar culpables esta de mes

anonimo dijo...

Me parece inconcebible que una persona que trabaja para la comunidad (y es ella quien le paga con sus impuestos) trate de una manera tan denigrante a parte de sus pacientes ( los que seguro tienen infinita mas educación que él).Yo me pregunto a veces en que país vivimos, parece que legalmente no se puede hacer nadar para quitar a semejante parásito, haces una queja y tras otra, y no sirve de nada, seguro que estaran esperando a que pase una desgracia que no tenga solución para tomar cartas en el asunto. Todo el hace la vista gorda. Supongo que habra una persona encargada en el centro de salud velando para que todo funcione correctamente y por lo visto tambien mira para otro lado sabiendo el descontento general. Sencillamente, no lo entiendo, con la cantidad de gente joven que hay superpreparada y con ganas de trabajar y nosotros aguantando a semejante personaje. No lo entiendo.

anonimo dijo...

Me parece inconcebible que una persona que trabaja para la comunidad (y es ella quien le paga con sus impuestos) trate de una manera tan denigrante a parte de sus pacientes (a los que seguro tienen infinita mas educación que él).Yo me pregunto a veces en que país vivimos, parece que legalmente no se puede hacer nadar para quitar a semejante parásito, haces una queja y tras otra, y no sirve de nada, seguro que estaran esperando a que pase una desgracia que no tenga solución para tomar cartas en el asunto. Todo el hace la vista gorda. Supongo que habra una persona encargada en el centro de salud velando para que todo funcione correctamente y por lo visto tambien mira para otro lado sabiendo el descontento general. Sencillamente, no lo entiendo, con la cantidad de gente joven que hay superpreparada y con ganas de trabajar y nosotros aguantando a semejante personaje. No lo entiendo.

Anónimo dijo...

Segur que quasi tot el mon es mes educat que dste metge. Quina ignorancia. Aquest ultim comentari deu de ser d'una persona que no tracta diariament amb la gent.

Anónimo dijo...

Em passava per aci i acabe de vore aquest article i per aixo vaig aportar la meua opinió.
Em pareix deplorable la realitat que estem i hem viscut al llarg dels anys en quant a la plantilla mèdica(metges de capçalera)de Bocairent.És "tercermundista" que tingam que patir aquesta situació quan visitem el metge. I per molts que siguen ben atesos, sols que hi haja un que no...val la pena queixar-se!Però clar, ixe es el problema, que no ho fem. I estem patint el que em sembrat, perquè sempre es bo i fructifer un escarment a temps!Que en èpoques anteriors es sentiren superiors, jo personalment no ho entenc, però es pot comprendre..però que puguen arribar a faltar-li el respecte a un pacient això es inconcebible i no podem deixar que vaja a mes..I tot açò no fa més que justificar allò que va ocòrrer l'altre dia al centre de salut, que encara que no són les formes tots coincidim en que ho tenia ben merescut!A la fi, tots sóm persones i pel simple fet de ser una cosa o altra tu no pots faltar ningú ni molt menys insultar, com també ha arribat a passar. Pense que a la pesta hi ha que acabar amb ella i en aquest cas es millor previndre que curar. Per això demane a alguna autoritat competent que pose mans en l'asumpte i que per fi puga'm anar al metge sense pensar abans amb "en quins fums estarà hui?"
Que al metge no anem per anar...si fóra per nosaltres no li voriem ni la cara a l'impertinent ixe(soc mes respectuós que ell)!

Anónimo dijo...

Ja ja ja ja quina hipocresia. Un altre que diu que no son formes "pero...".Segurament en el teu treball eres tot sonrises i bon rotllo. Quina barra teniu alguns, mare de deu.