Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

sábado, 29 de marzo de 2008

Bocairent retrà un homentage a Paco Muñoz


Noticia arreplegada de Vilaweb
El Ple de l'ajuntament va aprovar per unanimitat una iniciativa del Bloc
Dijous dia 27 el Ple de l'ajuntament de Bocairent va acordar, amb el suport de tots els partits polítics, retre un homenatge al cantautor Paco Muñoz. L'acord es va prendre després que el regidor del Bloc Nacionalista Valencià, Manel Delgado, presentara una moció amb caràcter durgència al Ple, que s'aprovà amb una esmena del PSPV-PSOE. El Bloc demanava la Medalla d'Or de Bocairent i proposava posar el seu nom a un carrer, plaça o parc.

La moció reconeixia la tasca de Paco Muñoz i 'les innombrables hores que ha dedicat a la música en la nostra llengua'. Amb l'homenatge, els nacionalistes volien 'reivindicar la gran feina de moltíssima gent que està fent música de gran qualitat a pobles i comarques i que és la gran desconeguda per a públic, mitjans i institucions, als que demanen un paper més ferm en el reconeixement d´aquesta important tasca'.
L'ajuntament de Bocairent va acordar 'agrair l´esforç que Paco Muñoz ha posat en les cançons per a xiquets i en aquelles que ens han fet amics dels nostres poetes. Cançons per passar-ho bé, per unir a les persones, per no estar sol, per ensenyar, per recordar i per moltes altres coses més'.
La moció destacava també els lligams de Paco Múños amb Bocairent, tot recordant els anys en que va viure coma diaca al poble i on va fer molts lligams que encara perduren. Lligams dels quals 'mai no s'ha amagat de parlar-ne', ara després de molts anys de carrera professional Bocairent li farà sentit homenatge.

La proposta del Bloc també deixava constància que 'Paco Muñoz ha posat música a textos de poetes com Vicent Andrés Estellés i Miquel Martí Pol de forma especial i d´altres com Lluís Guarner, Màrius Torres, Xavier Casp o Toni Mestre.
Amb l'esmena presentada pels socialistes l'acord és el de fer un homenatge, encara que des del Bloc s'ha confirmat a Vilaweb que s'insistrà en la concessió de la Medalla d'Or del poble.
Per la seua banda, l'alcalde Josep Vicent Ferre, va confirmar que l'ajuntament tenia previst un concert amb Muñoz per al mes d'abril vinent, però s'ha hagut de dexar per l'estat de salut del cantautor que li impedeix fer actuacions i que l'ha obligat a retirar-se definitivament dels escenaris.

1 comentario:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.