Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

lunes, 17 de septiembre de 2007

Espanya perd contra Rússia la final de l'Eurobàsquet

Rússia ha guanyat el Campionat d'Europa de bàsquet masculí al vèncer aquest diumenge Espanya (60-59) a la final disputada a Madrid.La selecció russa ha guanyat Espanya, campiona del món i gran favorita al jugar a casa, gràcies a una defensa molt fèrria sobre els millors homes espanyols, Pau Gasol, José Manuel Calderón i Juan Carlos Navarro.Espanya ha arribat al primer quart amb un avantatge de 22-11, que no ha sabut conservar al final.Quan faltaven 24 segons, Espanya tenia un punt d'avantatge sobre Rússia, però el base J. R. Holden, nascut als Estats Units, ha marcat la cistella decisiva.Per davant a nou minuts del finalAmb possessió d'Espanya a falta de dos segons, Paul Gasol ha fallat el llançament final, que ha donat el títol a Rússia.Aquest és el primer títol europeu per a Rússia, després que la Unió Soviètica va guanyar 14 corones continentals.Després d'anar perdent durant tot el partit, Rússia s'ha posat per primera vegada al capdavant quan faltaven nou minuts per al final (51-49).El pivot Andrei Kirilenko, tot i rebre la seva quarta falta personal al final del tercer quart, ha liderat el seu equip davant dels espanyols amb 17 punts.Sisena derrota en una finalEls espanyols no han estat tan encertats com en ocasions anteriors; és el cas de Pau Gasol, que només ha marcat tres cistelles de dos punts sobre 12 intents, incloent-hi l'últim tir del partit.Campions del món el 2006, els espanyols han perdut la seva sisena final del Campionat d'Europa, després d'haver caigut el 1935, el 1973, el 1983, el 1999 i el 2003.