Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

sábado, 4 de octubre de 2008

La nova assignatura "Educació per a la ciutadania"

Aquesta assignatura naix d’un acord entre els països de la Unió Europea per a educar a les noves generacions en els valors constitucionals i dels drets humans. És fruit de compromisos internacionals adquirits en “Nacions Unides” i “Consell d’Europa”.
QUÈ S’ESTUDIA?
En educació primària s’estructura en tres blocs:
1. -Individus i relacions interpersonals i socials.
Respecte a l'altre. Igualtat entre hòmens i dones. Fomentar la responsabilitat individual.
2. -La vida en comunitat.
Valors cívics d’una societat democràtica. Drets i deures. Rebuig de situacions de marginació, discriminació i injustícia social.
3. -Viure en societat.
Normes i principis de convivència establits per la constitució. Coneixement i valoració dels serveis públics i béns comuns.

En educació secundària s’estructura en cinc blocs:
1. -Aproximació respectuosa a la diversitat.
2. -Relacions interpersonals i participació. Participació i representació en el centre escolar.
3. -Deures i drets ciutadans. Drets humans.
4. -Societats democràtiques del S.XXI.
5. -Ciutadania en un món global.

Creus que estos continguts poden atentar contra la moral?

Pues pareix ser que el molt honorable president Camps i el seu consseller, pensen que sí, i s'els ha ocurrit impartir aquesta assignatura en anglés,que no és la llengua vehicular i sense dotar els centres dels mitjos humans i tècnics.
No hi ha dret que les nostres filles i fills, així com els pobres professors que han d'impartir l'assignatura, hagen d'arreplegar els plats trencats de les guerretes de estos senyors amb els del govern central.
JA ESTÀ BÉ....

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Es surrealista que a uns joves que quasi com saben l'anglés els impartisquen en esta llengua l'ensenyament d'uns continguts importants per a la convivència. I sembla també curiós que els mateixos docents estiguen tragant amb les instruccions de la generalitat donant un espectacle vergonyós al seus propis alumnes. Les classes semblen més un espectacle de Faemino y Cansado que una vertadera formació. Enhorabona Mariano per entrar amb tanta claretat en este tema.

Víctor dijo...

Surrealista i lamentable de com en un moment, on el govern valencià no destaca per la seva gran liquesa dels fons públics. Com poden tenir dos professors per a una sola assignatura quan hi ha escoles que a lo millor els falten professors? I sense parlar el tema de l'anglés. Jo he eixit de l'institut amb un coneixement mínim, tot i donar-lo des de 3er de primària. El que harien de fer es revisar el sistems educatiu de l'anglés en l'escola i després ja impartir més o menys classes en anglés. En fi, una autèntica aberritat on ens mostren més el que són i que no fan, governar per a totes i tots els valencians. Gran reflexió Mariano

Anónimo dijo...

Què voleu ?? Si la gran majoria voteu sempre al PP, al País Valencià, què voleu ?