Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 30 de noviembre de 2008

Festes del Bou en corda a Ontinyent - 2008


Un any més, he estat al poble veí d’Ontinyent, per tal de participar activament de la festa del Bou, com no, convidat per l’amic Mario, i com sempre, acompanyats pel seu germà i els amics de costum, amb els quals hem compartit la tradicional cassola al forn.

Bou i Corda 2008 Ontinyent

ANUNCI ANGÈLIC

"Hui, del cel, nova ha aplegat,
que Ontinyent, amb devoció,
festeja la Concepció
de Maria sens pecat.

Animeu-vos puix, cristians,
i a la que és Mare de Déu
festegeu, i alcançareu,
de son Fill mercés molt grans.

Vos faig saber que, este dia,
tota la Cort Celestial,
en Magestat sens igual,
festeja també a Maria.

Com és Fill tan encumbrat,
el que a sa mare honrarà,
en el Cel li ho pagarà
fent-lo benaventurat."

Amb aquest càntic datat aproximadament de l'any 1662, els Angelets, xiquets i xiquetes de 9 anys, amb les seues veus anuncien el començament de les festes dedicades a la Immaculada Concepció patrona d’Ontinyent.
L'acte de l'embolà, on se li fiquen les boles a les banyes del bou, dona pas a unes festes populars, on tot el poble d’Ontinyent i els dels voltans, acudeixen per tal de participar del "BOU EN CORDA" que partirà del Camí dels Carros, Cantereria i continuarà pel Pont Vell, Pl. de Baix, Pl. Major, Sant Jaume, Neus, Magdalena, Roses i Trinitat efectuant el regrés pel mateix itinerari. A cada hora aproximadament es dispararà una carcassa que anunciarà l'eixida d'un bou però unicament el primer serà pujat pels estrets carrerons de la Vila.

1 comentario:

salva dijo...

Soc portdor de la corda del bou, i men alegre que vingueres a Ontinyent, tu i jo no es coneixem almenys personalment, pero les casolitats de la vida a volgut que tingam un amic en comu per separat, si cose de la vida ho he vist a les fotos, apareix per elles un tal Mario, al que m'estime molt, i supose que tu tambe. Salutacions per cert m'han agradt molt les fotos!!!
En el mon dels blogs jo soc Corral nou, Salutacions!!!