Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 12 de febrero de 2012

Gran Cordà

Anit es va celebrar a Bocairent l'acte fester de la Cordà, que havia estat ajornat degut al mal oratge del dia de Moros i Cristians.
A la colla dels Moros Marins vam tindre dos debuts, dos Victors que van gaudir molt d'aquesta primera experiència davant els coets.
A les eixides vaig poder saludar molts amics de Torrent, Sueca, Paterna, etc, membres de la FVAAC (Juanlu amb camiseta de manega curta), que acudien a Bocairent amb el reclam d'una de les millors cordaes del pais valencià. Gràcies a tots ells per la seua presència a la nostra cordà.
De les canyes, dir que no van estar a l'altura requerida, ja que quasi totes es van apagar una o dos vegades durant el recorregut, hi haurà que analitzar el que va poder passar, si es per la humitat del lloc on es van magatzemar o es per una errada dels coets.
De totes maneres, vaig gaudir d'una nit on el soroll, l'olor de ls coets i el nervit d'estar agafant la canya, van ser la combinació perfecta per a divertirnos i carregar adrenalina.
La Cordà de Bocairent



1 comentario:

SO Andres Castellano Marti dijo...

Con gran respeto al Pueblo de Bocairent con el que me identifico, y con quienes siempre vivieron las tradiciones son mis amigos y con ellos me identifico, me alegro de que la Cordà en Carro siga vigente, y también la Cordà en Caña. Bocairent a lo largo de su historia ha sido siempre un poble de Homens.

En lo que ya no estoy de acuerdo es que habiendo mantenido intactas las tradiciones del fuego, en donde els Homens eren Homens y entraban a la Cordà en Home, y els gallinota eran gallinota y se protegían, es decir se protegían del fuego, ahora se potencie la categoría gallinota en todos en detrimento de la categoría Home.

No estoy de acuerdo con la FVVAC que mencionando proteger las tradiciones las anula. Y las anula en lo más importante de las mismas; anula el carácter Home de quienes asisten a la Cordà dado que los convierte en gallinota.

So. Andrés Castellano Martí.