Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

miércoles, 10 de diciembre de 2008

Autovia Villena-Muro -NO Gràcies-

Ací vos pose el manifest de la plataforma per a evitar que es faça l'autovia. Com be diu al manifest, es demana informació i que es compte amb la participació ciutadana.
Si voleu saber més sobre properes reunions, signar o posar-se en contacte amb la plataforma només heu d'entrar al lloc web on ho trobareu tot. http://salvemlavalleta.blogspot.com/

Manifest

Les grans obres públiques, com les autovies, tenen un impacte enorme i fan de barreres ecològiques entre ecosistemes. El Parc Natural de la Serra de Mariola i el Paisatge Protegit de la Solana del Benicadell estan connectats gràcies al riu d’Agres, i aquest fa de corredor biològic entre els dos paratges. Les nostres terres són muntanyoses, amb rius transparents i boscos mediterranis autèntics. L'agricultura minifundista és la nostra identitat. Aquesta ha sigut, i encara és, el motor econòmic i vertebrador de la Valleta.

L'autovia Villena-Muro pretén unir aquests dos punts amb una via de quatre carrils, seguint longitudinalment el curs natural del riu d’Agres. Aquest projecte és part d'un de molt més gran: connectar Madrid amb Benidorm.

La Valleta d'Agres i els pobles que la conformen són rics per naturalesa, rics en patrimoni natural i cultural, i la prova la tenim amb el santuari de la Mare de Déu d'Agres, les Caves, les Covetes dels Moros, la via del Xitxarra, la torre d'Agres, l'Estret, la penya del Frare i un considerable etcètera. Aquests són monuments d'importància històrica, arquitectònica i natural, monuments que els nostres avantpassats ens han deixat i que nosaltres estem obligats a tindre'n cura i mimar perquè les nostres futures generacions puguen gaudir-los com els hem gaudit nosaltres.

Els fruits que ixen de les nostres terres són sans, bons i justos. Som unes terres reconegudes pels nostres productes, per la qualitat que oferim. Si deixem que ens lleven això, estem deixant que ens lleven la nostra identitat. Volem mirar cap al futur, sí, però de manera sostenible.

Aquests pobles que conformen la Valleta tenen un tren que dia a dia veu com passa el temps i cap administració no fa res per millorar-ne l'estat, per donar-li un rendiment ni per fer-lo fort i efectiu, per què? Pensem que el tren Xàtiva-Alcoi pot ser molt més beneficiós si es fan les millores que tants anys fa que es demanen. Autovia i tren formen les dues cares d'una mateixa moneda: quin model de desenvolupament i de relació amb el medi volem? Quines són les inversions que les nostres comarques i els nostres pobles necessiten?

L’agricultura amb una autovia com aquesta tendirà cap a la desaparició, l’ocupació de les millors terres de cultiu per l’autovia provocarà la fracturació del paisatge, la tendència cap al no-localisme i perdrà part de la identitat de la nostra cultura minifundista.

La plataforma SALVEM LA VALLETA: NO A L’AUTOVIA VILLENA-MURO vol mostrar amb aquest manifest la indignació cap a les administracions que volen construir el nostre futur sense comptar amb les persones que viuen i treballen en aquestes comarques. Demanem informació correcta i suficient sobre el projecte, el seu replantejament, la retirada i la seua substitució per una adequació de la carretera actual, i la inversió de recursos, no en actuacions com aquesta, sinó en millorar la qualitat de vida dels nostres pobles en aspectes com la sanitat, l'educació i serveis de tot tipus.

Volem prosperar, però des de la realitat de les nostres comarques. Volem estar comunicats però no de qualsevol manera. Volem mirar cap al futur, ser punt d’arribada.


VOLEM SER PUNT D’ARRIBADA, NO UN LLOC DE PAS!!!

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Molt bona foto. M´encanta el nou disseny del teu blog. Com mès la veig mès m´agrada.Quin poble mès "guapo".
Desde aquesta petita pero maravellosa illa vos anim a que lluiteu per la vostra terra. Em sembla molt bé el manifest.Aqui tambe esteim cansats de tant de ciment.
Mamipali de menorca

salva dijo...

Si a la Valleta, no a l'autovia!!!

Anónimo dijo...

Si a l'autovia i si al progres de Bocairent ¡¡¡. Sigam un poble de primera ¡¡¡.
Caldria preguntar-se si no serà que alguns s'oposen a l'autovia perque els expropiaran la caseta o l'autovia es passara prop. Ja esta be de possar trabes al desenvolupament del poble. Sigam un poble modern amb bones infraestructures i bones conexions.
Pot ser aço animará a alguna empresa a establir-se a Bocairent i de segur que fará que aumente el turisme a Bocairent.

Anónimo dijo...

Benvolgut Mariano,
Esta vegada estic totalment en desacord amb tu i amb la plataforma. El que s´ha de fer es un autovia ben feta, respectant al maxim el entorn, però s´ha de conseguir que que el trajecte Alfafara-Muro ó Bocairent ó Ontinyent es faça en el minim temps posible per el be de la industria i del turisme. Seriem mes " Autentics " si haguerem dit que no al asfalt i encara anarem per camins de terra?. Si a l´autovia respectant al maxim el entorn, però si a l´autovia.
Ojala tinguerem autovia Bocairent - Ontinyent, en lloc de carretera arreglà, perque el barranc seguiria sent el mateix i ens costaria menys baixar a Ontinyent.

Un abraç

Anónimo dijo...

Mariano hi ha molta gent que aposta per un SI a L´Autovia, gràcies per deixar-nos manifestar en este espai.

Anónimo dijo...

Jo també estic a favor.

Anónimo dijo...

Ul altre vot a favor, hi ha que mirar endavant i pensar en el progres.