Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

lunes, 22 de septiembre de 2008

BOCAIRENT IMPULSA EL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ


L'Escola d'Adults organitzarà les parelles lingüístiques.
L'acte de presentació del programa del Voluntariat pel Valencià va tenir lloc divendres 19 de setembre de 2008 a les 19:30 hores a l'EPA c/ Santa Águeda i van intervindre les següents persones:
- Josep Vicent Ferré i Domínguez, alcalde de Bocairent. - Olga Vanyó, regidora d’educació de Bocairent. - Vicent Moreno, responsable del Voluntariat pel Valencià. - Dariana Groza, tècnica del Voluntariat pel Valencià de l’oficina central d’Escola Valenciana, que va ser aprenent del programa i després voluntària.- Carles Pascual, representant de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià.

És el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.
Són moltes les persones que desitgen utilitzar el valencià per a comunicar-se, i necessiten situacions reals de la vida per a fer-ho.
També l’alumnat que aprèn valencià a les aules necessita completar l’aprenentatge de la llengua oral. Voluntariat pel valencià, pot ajudar-los a superar la possible inseguretat que provoca l’ús d’una nova llengua.
És una manera de facilitar aquest contacte personal entre un parlant del valencià i una persona disposada a reforçar l’aprenentatge previ.
Aquesta iniciativa, a més de facilitar a l’alumnat un interlocutor per poder conversar en valencià, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser “llengua d’acollida”.

No hay comentarios: