Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 15 de noviembre de 2009

Conferència d'Albert Alcaraz i Sergi Gómez

Ahir dissabte va tenir lloc a la seu de la Junta de Festes, la conferència "La Soldadesca i Els Moros i Cristians", a càrrec de dos persones molt vinculades a Bocairent, a més de ser dels qui més entenen d'aquest tema.
Sergi Gómez ens va parlar de la Soldadesca, que era la soldadesca i el seu oritge, de les milicies locals, de com estaven constituïdes en compnyies, de com celebraven la festa en aquella època, en fi, de tot el que va ocorrer abans de donar el pas a la festa actual dels Moros i Cristians.
Albert Alcaraz, fill de Bocairent, ens va parlar del canvi de la soldadesca als Moros i Cristians, el per qué eixe canvi, pot ser per mimetisme amb altres poblacios dels voltans i la necesitat de la nova burguesía de la zona de la Mariola i del baix Vinalopó, de fer-se una festa per a ells. Ens va parlar de com era la festa en els seus oritges i de com s'ha mantenit al nostre poble, de les primeres filaes, de les que van desapareixer i de les que es van crear noves, en fi, un tema molt interessant, donat el cas que a Bocairent celebrem el 150 aniversari d'aquets fet tan important.
L'enhorabona als dos ponents, que van estar a la màxima altura.
Conferència La Soldadesca i Els Moros i Cristians

No hay comentarios: