Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 22 de febrero de 2009

El Pediatra Isidro Vitoria recomana “una mentalitat oberta” per afrontar l’alimentació infantil “com un joc”

El pediatre aoferir una xerrada en el marc de la Universitat de Pares de Bocairent.
Prop de 100 persones van acudir ahir dimarts, 17 de febrer, a la Sala “Joan de Joanes” per a escoltar la conferència “L’alimentació en xiquets menuts. Mites i errors” pronunciada pel pediatre Isidro Vitoria dins de les activitats organitzades des de la Universitat de Pares de Bocairent per aconseguir “una autèntica mobilització educativa en l’àmbit local”. Amb un estil directe, molt visual i didàctic, l’especialista va anar analitzant la nutrició dels menuts des de la lactància fins els sis anys.
Aquesta tasca s’ha d’encarar “amb una mentalitat oberta” per poder seguir els avanços de la ciència i perquè cada cas és molt particular. A més, ha de ser una “activitat lúdica” tant per als fills com per als seus progenitors els quals cal que busquen “temps per donar-li de menjar gaudint i jugant” amb el nadó sent especialment clau el període entre els sis mesos i els dos anys. Una bateria de preguntes dels presents va servir per concloure una al·locució que va resultar pedagògica i pràctica.
El ponent
El ponent, Isidro Vitoria, dirigeix la secció de nutrició infantil de l’Hospital de Xàtiva i és professor associat de la Universitat de València; igualment, ha merescut diversos reconeixements de l’Associació Espanyola de Pediatria com el Premi de Nutrició Infantil o el d’Investigació en Pediatria Extrahospitalària. A la seua tasca professional suma un important vessant divulgatiu amb nombroses col·laboracions científiques, ponències en congressos i articles en premsa; sempre sobre salut pueril, prevenció de malalties i alimentació del lactant com els temes que va tractar a Bocairent.

No hay comentarios: