Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

domingo, 25 de octubre de 2009

El Director Miguel Albaladejo, presenta la seua pel.lícula a Bocairent




Abans de la projecció de "Nacidas para sufrir", hi haurà un col.loqui previ amb el director Miguel Albaladejo.
No obstant això, no tots podran assistir a l'esdeveniment. De les quasi 500 persones que van participar en el sorteig realitzat dimecres passat per la Regidoria de Cultura un total de 370 persones podran participar i escoltar les paraules del director.
Segons la productora, Bocairent va ser triat per tindre «eixe aire d'anunci de torró», la qual cosa afig que aporta al metratge «un aire de conte, intemporal, pròxim al fals costumisme inventat per Fellini».
És més, en un principi la cinta estava pensada per a gravar-la en un lloc on haguera mar, però els paisatges del municipi van enlluernar els productors que no van dubtar a decantar la balança cap a la nostra localitat.
Albaladejo va destacar que, igual que 'Vicky, Cristina, Barcelona', l'última pel·lícula de Woody Allen, és un homenatge a Barcelona, 'Nacidas para sufrir' tracta de fer el mateix i retratem a un preciós Bocairent».

Sinòpsi de la pel.lícula
La Tia Flora és una dona de 70 anys que sempre ha hagut de cuidar dels altres. Mai es va casar perquè en realitat mai va estar molt interessada en els hòmens, però això va fer que tots els familiars que anaven necessitant les cures d'una altra persona sempre acabaren recorrent a ella. Primer van ser els seus pares, amb els que mai va deixar de viure, per la qual cosa atendre'ls fins a la mort d'ambdós no va deixar de ser la cosa més normal del món. Però després d'això va ocórrer que la seua única germana, prou més jove que ella, que se n'havia anat a la capital i allí havia format una família, també es va matar amb el marit en un accident de trànsit. Així que la Tia Flora es va trobar sola, fadrina, cinquantina i amb tres nebodes d'entre 15 i 8 anys a què cuidar. Últimament, quan ja les xiques s'havien fet majors i se n'havien anat del poble, també li va tocar cuidar de la seua Tia Virtudes, fadrina com ella i molt longeva. Flora es va fer càrrec de l'anciana sense queixar-se, encara que indignada pel fet que cap de les seues nebodes es plantejara la possibilitat mudar-se de nou al poble per a tirar-li una mà. Per la seua banda, les quatre nebodes van col·laborar de la forma que van trobar més sensata: buscant una altra dona que ajudara a Flora i pagant-li perquè visquera amb ella i amb l'anciana. Esta dona és Purita, una autèntica santa: treballadora, submisa, callada, obedient... quasi com una esclava. Purita no és del mateix poble que la família de Flora, ni tan sols de la mateixa regió. Va vindre de molt lluny a treballar en la verema i es va quedar per sempre.

No hay comentarios: