Daros personales

Bocairent, València, Spain
Foto del Barri Medieval - mferresilvestre@hotmail.com

lunes, 26 de enero de 2015

Ciri dels Contrabandistes

Ciri Contrabandistes 2015
Esta veprada ha tingut lloc la desfilada corresponent al ciri dels Contrabandistes, en un horari que ha propiciat que fora prou nombrós el públic durant gran part del trajècte.
Enhorabona a la Filà i al seu Capità Natxo.

martes, 20 de enero de 2015

Dia de La Publicació

La Publicació 2015
El passat diumenge 18 de gener, s’ha celebrat a Bocairent el dia de La Publicació, dia en que es posa a la venda el programa de festes. A les 11:30 del matí començava la desfilada tradicional de La Publicació, a la que hi participen dues esquadres una de dones i una altra d’homes, representant a cadascuna de les nou filaes.
També participen a la desfilada, les nou banderes/banderins i abanderats de les nou filaes, encapçalan la mateixa, la bandera de la Junta de festes amb l’abanderat de la filà que li toca el torn de dur La Reliquia, enguany dels Contrabandistes, acompanyat del sergent Major de les festes.

L’Associació Unió Musical Bocairent i alguns components de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de L’Aljub, van aportar la part musical de l’acte.

sábado, 17 de enero de 2015

Sant Antoni del Porquet - Bocairent 2015

Sant Antoni Abat 2015

Huí dissabte 17 de gener s’ha celebrat a l’Ermita de Sant Antoni Abat la celebració de la seua festa, amb l’esmorzar , la Missa, la benedicció dels animalets i el repartiment de les "tallaes".
Com els darrers anys, es van concentrar a l’ermita, una gran quantitat d’animalets.
Aquesta vesprada es produirà el que diu la dita popular “A san Antón a las cinco con sol”, on el raig de sol entrarà pel forat de la façana de l’ermita i enlluernarà la cara de la imatge del sant.

domingo, 11 de enero de 2015

Homenatge Capitanes i Capitans 2015


Huí diumenge 11 de gener, ha tingut lloc l’acte dels homenatges dedicat a enaltir els nou capitans i capitanes de 2015:
Mariola Molina Beneyto dels Espanyoletos
María del Carmen Gutiérrez Vicedo dels Granaders
Natxo Cortés Francés dels Contrabandistes
Lurdes Palao Belda del Terç de Suavo
Amparo Vañó Beneyto dels Estudiants
Ramón Micó Colomer dels Moros vells
Lucía Alarte Beneyto dels Marrocs
Armando Calvo Vidal dels Moros marins
Pedro García Ferre dels Mosqueters

L'acte també ha servit per a reconèixer la tasca dels catorze festers que enguany compleixen mig segle d’activitat festera.
María García Rico ha estat la presentadora i Josep Calatayud Beneyto, president de l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), el mantenidor.
El grup de teatre l’Arcà ha posat en escena l’obra premiada, “Una carrossa per al tio”, sota la direcció de José Vicente García.
Per a consultar el programa d'actes de festes, punxa en la imatge seguent:

miércoles, 7 de enero de 2015

Cavalcada dels Reis Mags 2015

Reis 2015
La Cavalcada dels Reis és la més esperada de l’any per els xiquets i xiquetes, per la màgia dels regals, i als majors ens fa sentir una miqueta més menuts. Agrair a la Comissió de la Festivitat dels Reis Mags i a tots els qui fan possible que la cavalcada tinga la vistositat que és mereix, com els ballets del grup de Danses Cardaors i d’Esther Balsalobre, i els grups musicals de L’Aljub, la Societat Musical Vila de Bocairent i l'Associació Unió Musical Bocairent, així com el nombrós grup de xiquetes i xiquets que acompanyaven la comitiva reial en la cavalcada.
Aquest any no he pogut posar més fotos de la cavalca, ja que vaig tindre el plaer de tocar la dolçaina juntament amb els membres de l’Aljub, que van tindre el detall d'invitar-nos als membres de l'escola.